Over ons

Duaal leren meer info klik hier

Je leert op school, in ons centrum voor deeltijds onderwijs CLW Gent én op de werkvloer. Zo ontwikkel je skills die later goed van pas komen in je zoektocht naar werk. Hoe je communiceert op de werkvloer bijvoorbeeld, feedback vraagt of met deadlines werkt. Wil je nadien toch liever nog verder studeren? Ook dat kan.

Je krijgt 2 dagen les op ons centrum en krijgt daar algemene en beroepsgerichte vorming. Heel wat competenties leer je op de werkvloer aan, dus dit is een verplicht onderdeel van je opleiding. Als je meer dan 20 uur per week op de werkplek leert, dan sluit je een Overeenkomst Alternerende Opleiding (OAO).

Het hoofddoel van de OAO is het aanleren van een beroep. Daarom betaalt de onderneming aan de leerling geen loon, maar een maandelijkse leervergoeding. In Oost-Vlaanderen bieden wij het ruimste aanbod aan duale richtingen aan.

Voorwaarden

  • Je bent minstens 16, of je bent 15 en je hebt de 1ste graad van het secundair onderwijs gevolgd.
  • Je bent niet ouder dan 25.
  • Binnen de 20 dagen na je inschrijving in een duale opleiding moet je een werkplek vinden. Een trajectbegeleider van ons centrum helpt je daarbij.

Wat kan je behalen?

  • Tijdens je opleiding: verschillende (deel-) kwalificaties die je kansen op de arbeidsmarkt vergroten.
  • Op het einde: het diploma secundair onderwijs.

De perfecte mix van leren in een onderneming en op school

Iedereen is anders!
Naast een brede sociale en educatieve ondersteuning, biedt ons centrum je heel wat kansen om je droomjob aan te leren. Misschien ben je graag creatief bezig met je handen of toch vooral met je hoofd. Ben je graag onder de mensen of ga je toch liever in je eentje aan de slag. En verkies je werken in de buitenlucht boven een plaatsje aan een bureau…
Vul het contactformulier in en ontdek welke duale opleidingen het best bij jou passen. Vind je toch jouw droomrichting niet, dan helpen we jou graag verder met ons aanbod in Deeltijds Leren en Werken.

Alleen maar voordelen

  • Je krijgt een realistisch beeld van de job en kan beter beslissen wat je later écht wil doen.
  • Je doet je eerste werkervaring op. Zo vind je na je studies makkelijker een job.
  • Je leert nieuwe competenties aan op een alternatieve manier, maar evenwaardig aan het voltijds secundair onderwijs.
  • Daarbij maak je gebruik van de nieuwste technologie en de modernste infrastructuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *